Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions (FAQ)

We hebben hieronder een lijst samengesteld van veel gestelde vragen. Wie weet staat het antwoord dat je zoekt hier al bij.

Je bent van harte welkom vanaf 16.00 uur. De vertrektijd is vóór 10 uur. Vanaf 10.00 starten namelijk wij onze schoonmaakwerkzaamheden om een optimale hygiëne en service te kunnen waarborgen. Daar nemen we graag de tijd voor!

Helaas is het niet mogelijk je huisdier mee te nemen naar Buitengoed de Gaard. Geniet in plaats daarvan een paar dagen van onze dieren en help bijvoorbeeld de geitjes naar het veld te brengen 's ochtends. Niet alleen voor kinderen vaak een hoogtepunt van het verblijf!

Een ontbijtje maakt je verblijf helemaal af. Wij zijn geen B&B, maar in samenwerking met Koffiefans hier in Heythuysen bieden wij jullie een keuze uit heerlijke ontbijtjes met voor elk wat wils.

Verwen jezelf en je partner of reisgenoot met het Dutchtub arrangement! Let op: er is geen toezicht dus stoken en badderen is op eigen risico. Prijzen: zelf stoken € 85,- , laat je het door ons doen dan kost dat € 120,-. Lees hier alles over onze hottub heerlijkheid!

Onze vakantieverblijven zijn allemaal voorzien van keurig gedekte bedden, baddoeken, washandjes en handdoeken, tot aan badmatten, theedoeken, keukendoeken, vaatdoekjes en pannenlappen toe. Alleen strandlakens en badslippers voor het zwembad en hottub dien je zelf mee te nemen.

Al onze vakantiehuizen zijn zeer compleet ingericht. Nespresso, kruiden, schoonmaakmiddelen en toiletpapier zijn bijvoorbeeld aanwezig.

Voor een verfrissende duik kun je van half april tot en met half september gebruik maken van het zwembad, dat wordt verwarmd met een warmtepomp. Het zwembad is voorzien van een inlooptrap en geheel omheind zodat kleine kinderen toch vrij in de tuin kunnen spelen. De waterdiepte is 1.15 m. Er is geen toezicht dus zwemmen is op eigen risico.

Kom je met je elektrische auto naar ons toe? Heel fijn, we moedigen duurzaamheid graag aan! Er is een oplaadpunt bij het Gemeentehuis Leudal (Leudalplein 1) op 200 m loopafstand.

Jullie mogen gerust barbecueën! Neem wel je eigen BBQ mee, want dat is net iets waar we helaas niet in voorzien. Gebruik je een wegwerp barbecue, plaats deze dan op de grond en niet op een van onze tafels om schade te voorkomen. Voor een steengrill, bakplaat of gourmetstel op onze terrastafel gebruik je een tafelbedekking zodat de vettigheid niet in het natuursteen trekt. Zo houden we alles lekker fris voor de volgende gast! Fonduen, gourmetten, steengrillen, frituren en dergelijke in de accommodaties is helaas niet toegestaan. De geur trekt overal in en je krijgt vlekken op de muren en plafond, dat hebben we liever niet. We zijn trots op onze vakantieverblijven en houden ze graag mooi!

Er zijn treinstations in Roermond en Weert. Je kunt verder reizen met de bus vanaf Roermond en Weert; de bus vanaf Roermond biedt de soepelste verbinding.

Er zijn altijd fietsen voor onze gasten ter beschikking tegen een redelijke prijs op een paar minuten loopafstand van Buitengoed de Gaard, bij Peeters tweewielers, Biketotaal (op maandag gesloten).

Heythuysen heeft een mooi aantal restaurantmogelijkheden:

Iets verder weg:

Onze visie is: leven en laten leven. Onze buren van DuBeCo plaatsen voor de blauwe bessen waar je zo mooi op uitkijkt achteraan ons perceel twee windturbines (geen windmolens!). Alleen half april tot half mei. Ze draaien alleen bij nachtvorst. Zo wordt tijdens de bloei de bloesem en dus de bessenoogst beschermd tegen nachtvorst. De windturbines halen de warme lucht in de atmosfeer naar beneden. Een mooi duurzaam concept.

De afgelopen 5 jaar zijn de windturbines vaak op non-actief bleven. Er zijn ook jaren geweest waarbij ze maar enkele malen tijdens april en mei in werking werden gesteld. Om een idee te krijgen van de werking kun je dit filmpje bekijken dat Anja heeft gemaakt. Je hoort de vogeltjes er nog bovenuit ?

 

Als je een kinderbedje nodig hebt is dat het handigst om zelf mee te nemen (een inklapbaar campingbedje is ideaal).

Kinderstoelen staan voor je klaar.

We zouden het fijn vinden als je niet zou willen fonduen, gourmetten, frituren o.i.d. in het huisje. Vanwege de bevuiling van rookmelders en andere zaken is dat helaas niet toegestaan. Daarom zijn de huisjes ook rookvrij.

Voor annulering door de gast of opdrachtgever zijn de voorwaarden van de ANVR van kracht: Bij annulering tot 6 weken voor aankomst is 10% van het totale bedrag verschuldigd, tussen 4 en 6 weken 25 %, tussen 3 en 4 weken 50%, tussen 3 weken en 8 dagen 75 %. Bij annulering vanaf 8 dagen voor aankomst is het volledige bedrag verschuldigd. Wij adviseren derhalve een annuleringsverzekering af te sluiten of de doorlopende reisverzekering te checken op annuleringen.

Scroll naar boven